Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Potrawka z dyni dla jaroszy"
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 911
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 7179
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 911
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 7179
Składniki
Soczewicę opłucz. Dynię, cebulę i paprykę pokrój w kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę.
Podsmaż na oleju, dodaj pomidory wraz z sosem i dopraw je przyprawami.
Gotuj potrawę na małym ogniu około 20 minut, do czasu, aż zrobi się kleista.
Gotowe danie rozłóż na świeżych liściach szpinaku. Wierzch posyp pokruszoną fetą i udekoruj tymiankiem.
40 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 280
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Super TV