Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwukolorowe precelki pomarańczowo-rumowe to rozkosz dla podniebienia.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 487
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16722
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 414
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 487
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16722
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 414
Składniki
Mąki przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, posiekać z masłem. Żółtka wymieszać ze śmietaną, wlać do ciasta, dodać sok z cytryny i dokładnie posiekać. Następnie podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać skórkę pomarańczową a do drugiej kakao, rum i aromat rumowy, zagnieść.
Z ciasta utoczyć cienkie wałeczki, pokroić na 10 cm kawałki i po 2 razem poprzeplatać, zwinąć w kółko, zlepić.
Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 12-15 minut w temp 175 stopni.
Precelki przed podaniem można posypać cukrem pudrem.