Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1150
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1740
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5860
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1150
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1740
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5860
Składniki
Biszkopt przekroić wzdłuż. Wodę, kawy i cukier zagotować, ostudzić i dodać wódkę. Nasączyć dolny biszkopt. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać serki homogenizowane, cały czas mieszając. Na koniec dodać ostudzoną i rozpuszczoną żelatynę. Na nasączonym biszkopcie rozsmarować 3/4 masy, przykryć drugim biszkoptem. Rozsmarować resztę masy. Na wierzch zetrzeć princessy.