Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rękaw piekarniczy, mikser,
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1012
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 47
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1365
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 601
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6260
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1012
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 47
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1365
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 601
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6260
Składniki
Masło przełóż do garnka, wlej zimną wodę, zagotuj, żeby rozpuścić masło. Gorący płyn zdejmij z palnik, wsyp mąkę i zmiksuj lub dokładnie wymieszaj drewnianą łyżką. Chwilę przestudź, dodaj roztrzepane jajka, ponownie zmiksuj Piekarnik rozgrzej do temperatury 190 stopni. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Masę przełóż do rękawa piekarniczego i wyciśnij małe porcje ciasta na blachę, lub nałóż porcje łyżką Piecz 18-20 minut, aż ptysie urosną i nabiorą lekko złotego koloru śmietankę ubij z cukrem pudrem. Schłodź w lodówce. Migdały upraż na patelni albo w piekarniku, posiekaj. Przestudzone ptysie natnij w połowie, nałóż porcję kremu, ściśnij. Możesz tez wcisnąć ubitą śmietanę za pomocą szprycy. Profiterole ułóż na paterze. Czekoladę połam na kawałki i roztop w kąpieli wodnej, polej ciastka, posyp posiekanymi migdałami.