Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rękaw piekarniczy, mikser,
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12677
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1434
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13810
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5784
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12677
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1434
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13810
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5784
Składniki
Masło przełóż do garnka, wlej zimną wodę, zagotuj, żeby rozpuścić masło. Gorący płyn zdejmij z palnik, wsyp mąkę i zmiksuj lub dokładnie wymieszaj drewnianą łyżką. Chwilę przestudź, dodaj roztrzepane jajka, ponownie zmiksuj Piekarnik rozgrzej do temperatury 190 stopni. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Masę przełóż do rękawa piekarniczego i wyciśnij małe porcje ciasta na blachę, lub nałóż porcje łyżką Piecz 18-20 minut, aż ptysie urosną i nabiorą lekko złotego koloru śmietankę ubij z cukrem pudrem. Schłodź w lodówce. Migdały upraż na patelni albo w piekarniku, posiekaj. Przestudzone ptysie natnij w połowie, nałóż porcję kremu, ściśnij. Możesz tez wcisnąć ubitą śmietanę za pomocą szprycy. Profiterole ułóż na paterze. Czekoladę połam na kawałki i roztop w kąpieli wodnej, polej ciastka, posyp posiekanymi migdałami.