Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie desery lubimy najbardziej - pyszne, proste i nie wymagające pieczenia. Jeśli masz ochotę zaskoczyć rodzinę czymś niespotykanym, koniecznie przetestuj ten przepis.
Zapraszam na pyszny deserek, taką moją wariację na temat ciasta banoffee pie
Odsłon: 5730
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 201
Sałatka z jajkiem, awokado i pomidorkami polana sosem czosnkowym i posypana p...
Odsłon: 954
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 201
Sałatka z jajkiem, awokado i pomidorkami polana sosem czosnkowym i posypana p...
Odsłon: 954
Składniki
Przygotuj krem czekoladowy. Śmietankę przelej do rondla, dodaj pokruszoną czekoladę i włącz mały ogień. Wszystko dokładnie mieszaj, aby się rozpuściło i nie przypaliło. Nie doprowadzaj do zagotowania! Odstaw do wystudzenia i schowaj do lodówki na przynajmniej 3 godziny.
Przełóż śmietankędo wysokiej miski i ubijaj. W trakcie pracy miksera dodawaj serek mascarpone. Mieszaj do połączenia składników.
Przygotuj sos karmelowy. Krówki pokrój na drobne kawałki i włóż do rondelka. Dodaj masło i mleko. Rozpuszczaj cały czas mieszając. Po zagotowaniu ściągnij z palnika. Dodaj sól i wymieszaj.
Ciastka pokrusz. Przygotuj słoiczki lub naczynia deserowej. Na dno daj ok. 2 łyżek pokruszonych ciastek, a następnie 3 łyżki czekoladowego kremu. Posyp warstwę orzechami i dodaj 3 łyżki sosu karmelowego. Powtarzaj, aż skończą się składniki. Na wierzchu zostaw sos karmelowy.
Przepisy Desery
Desery
Mazurek z dżemem
Desery
Drożdżowa buchta z ricottą i jabłkiem
Desery
Seromakowiec
Desery
Puszysta i szybka babka na oleju
Mazurek z dżemem
Nie ma bardziej klasycznego, wielkanocnego ciasta niż mazurek. Ale ten mazure...
Odsłon: 5
Drożdżowa buchta z ricottą i jabłkiem
Ciasto drożdżowe z tymi dodatkami jest na pewno niecodzienne i nieco wilgotne...
Odsłon: 7