Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie desery lubimy najbardziej - pyszne, proste i nie wymagające pieczenia. Jeśli masz ochotę zaskoczyć rodzinę czymś niespotykanym, koniecznie przetestuj ten przepis.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 192
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 409
Prosta w przygotowaniu, szybka i smaczna sałatka warzywna którą lubię przygot...
Odsłon: 599
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 192
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 409
Prosta w przygotowaniu, szybka i smaczna sałatka warzywna którą lubię przygot...
Odsłon: 599
Składniki
Przygotuj krem czekoladowy. Śmietankę przelej do rondla, dodaj pokruszoną czekoladę i włącz mały ogień. Wszystko dokładnie mieszaj, aby się rozpuściło i nie przypaliło. Nie doprowadzaj do zagotowania! Odstaw do wystudzenia i schowaj do lodówki na przynajmniej 3 godziny.
Przełóż śmietankędo wysokiej miski i ubijaj. W trakcie pracy miksera dodawaj serek mascarpone. Mieszaj do połączenia składników.
Przygotuj sos karmelowy. Krówki pokrój na drobne kawałki i włóż do rondelka. Dodaj masło i mleko. Rozpuszczaj cały czas mieszając. Po zagotowaniu ściągnij z palnika. Dodaj sól i wymieszaj.
Ciastka pokrusz. Przygotuj słoiczki lub naczynia deserowej. Na dno daj ok. 2 łyżek pokruszonych ciastek, a następnie 3 łyżki czekoladowego kremu. Posyp warstwę orzechami i dodaj 3 łyżki sosu karmelowego. Powtarzaj, aż skończą się składniki. Na wierzchu zostaw sos karmelowy.