Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 01-05-2020
Klasyczne ciasto ucierane z lekko kwaskowym rabarbarem i słodką kruszonką, bardzo puszyste i wilgotne.
Pieczona cukinia jest pyszna. Chrupiąca. Polecam.
Odsłon: 4631
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 394
Pysznie orzechowe ciasto bądź jako jedna z warstw do tortu :)
Odsłon: 92
Pyszny domowy dżem morelowy to doskonały dodatek do pieczywa, ale też do nale...
Odsłon: 90
Pieczona cukinia jest pyszna. Chrupiąca. Polecam.
Odsłon: 4631
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 394
Pysznie orzechowe ciasto bądź jako jedna z warstw do tortu :)
Odsłon: 92
Pyszny domowy dżem morelowy to doskonały dodatek do pieczywa, ale też do nale...
Odsłon: 90
Składniki
Rabarbar obierz i pokrój na kawałki o grubości ok. 0,5 cm. Kruszonka: Wszystkie składniki połącz za pomocą dłoni do uzyskania kruszonki, wstaw do lodówki. Jajka z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli zmiksuj za jasną, gęstą masę (ok. 10 min na wysokich obrotach). Wlej olej i miksuj jeszcze przez chwilę. Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia i przesiej. Mąkę dodaj do ciasta w trzech partiach, za każdym razem miksując do połączenia się składników, ok. 15 sekund. Gotowe ciasto wylej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wyłóż rabarbar i posyp kruszonką. Ciasto piecz w 180°C przez 40 min, do suchego patyczka (grzałka góra-dół).