Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez miksera, bez brudnych naczyń i bez jakiegokolwiek wysiłku? To naprawdę możliwe! Ciasto z worka to prosty i szybki przepis, który powinien przypaść do gustu wszystkim tym, którzy nie przepadają za zmywaniem naczyń.
Przygotuj duży woreczek z zapięciem strunowym. Powinien być wytrzymały, aby nie pękł w czasie zagniatania ciasta.
Do woreczka wsyp drożdże, mleko, sól, cukier oraz roztopione ciasto. pomieszaj chwilkę w worku, aby składniki się połączyły. Następnie wsyp do niego mąkę. Zamknij zapięcie strunowe i uciskaj worek przez kilka minut, tak aby wszystkie składniki dobrze się połączyły i powstało jednolite ciasto.
Worek z wyrobionym ciastem odstaw w ciepłe miejsce na około 25 minut do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto przełóż do wysmarowanej blaszki o wymiarach 24x30 cm. W ciasto wetknij kawałki jabłek (mogą być to połówki pokrojone w cienkie plasterki, aby osiągnąć efekt jak na zdjęciu lub po prostu nieregularne kawałki rozłożone po powierzchni ciasta). Odstaw do ponownego wyrośnięcia na 15 minut.
Ciasto piecz w temperaturze 180 stopni przez 20-25 minut (do suchego patyczka). Przed podaniem oprósz wierzch cukrem pudrem.
Przepis dnia
Moja szachownica jest inna, niezwykle lekka i smakuje pawie jak wuzetka. Skła...
Odsłon: 33937
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 133
Klopsy przygotowałam trochę inaczej dodając posiekaną natkę pietruszki i kope...
Odsłon: 115
Pyszne i zdrowe danie obiadowe.Porcja warzyw z dodatkiem mięsa mielonego i ryżu.
Odsłon: 165
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 297
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 133
Klopsy przygotowałam trochę inaczej dodając posiekaną natkę pietruszki i kope...
Odsłon: 115
Pyszne i zdrowe danie obiadowe.Porcja warzyw z dodatkiem mięsa mielonego i ryżu.
Odsłon: 165
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 297
Składniki
Przygotuj duży woreczek z zapięciem strunowym. Powinien być wytrzymały, aby nie pękł w czasie zagniatania ciasta.
Do woreczka wsyp drożdże, mleko, sól, cukier oraz roztopione ciasto. pomieszaj chwilkę w worku, aby składniki się połączyły. Następnie wsyp do niego mąkę. Zamknij zapięcie strunowe i uciskaj worek przez kilka minut, tak aby wszystkie składniki dobrze się połączyły i powstało jednolite ciasto.
Worek z wyrobionym ciastem odstaw w ciepłe miejsce na około 25 minut do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto przełóż do wysmarowanej blaszki o wymiarach 24x30 cm. W ciasto wetknij kawałki jabłek (mogą być to połówki pokrojone w cienkie plasterki, aby osiągnąć efekt jak na zdjęciu lub po prostu nieregularne kawałki rozłożone po powierzchni ciasta). Odstaw do ponownego wyrośnięcia na 15 minut.
Ciasto piecz w temperaturze 180 stopni przez 20-25 minut (do suchego patyczka). Przed podaniem oprósz wierzch cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Desery
Gofry jak z budki.
Desery
SERNIK GALARETKOWIEC
Desery
Torcik dla synowej
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 133
Gofry jak z budki.
Ktoś mnie dziś naciągnął na gofry i to nie był mój mąż. Sezon letni, wakacyjn...
Odsłon: 327