Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez miksera, bez brudnych naczyń i bez jakiegokolwiek wysiłku? To naprawdę możliwe! Ciasto z worka to prosty i szybki przepis, który powinien przypaść do gustu wszystkim tym, którzy nie przepadają za zmywaniem naczyń.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34160
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1363
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34160
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1363
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Przygotuj duży woreczek z zapięciem strunowym. Powinien być wytrzymały, aby nie pękł w czasie zagniatania ciasta.
Do woreczka wsyp drożdże, mleko, sól, cukier oraz roztopione ciasto. pomieszaj chwilkę w worku, aby składniki się połączyły. Następnie wsyp do niego mąkę, roztopione masło i cukier waniliowy. Zamknij zapięcie strunowe i uciskaj worek przez kilka minut, tak aby wszystkie składniki dobrze się połączyły i powstało jednolite ciasto.
Worek z wyrobionym ciastem odstaw w ciepłe miejsce na około 25 minut do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto przełóż do wysmarowanej blaszki o wymiarach 24x30 cm. W ciasto wetknij jabłka (mogą być to połówki pokrojone w cienkie plasterki, aby osiągnąć efekt jak na zdjęciu lub po prostu nieregularne kawałki rozłożone po powierzchni ciasta). Odstaw do ponownego wyrośnięcia na 15 minut.
Ciasto piecz w temperaturze 180 stopni przez 20-25 minut (do suchego patyczka). Przed podaniem oprósz wierzch cukrem pudrem.