Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto ze śliwkami i kruszoną. Bardzo proste i dobre.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2075
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 81
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 176
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 167
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2075
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 81
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 176
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 167
Składniki
ciasto-Zmiksować masło z cukrem i jajkami.Dodać chlust olejku, przesiać tam mąkę z proszkiem. Wymieszać dolewając maślankę. Wyłożyć na blaszkę 30x40, z papierem do pieczenia. Śliwki umyć, wypestkować, pokroić na ćwiartki i ułożyć na cieście.
kruszonka-Zmiksować masło z cukrem.Przesiać mąkę i rozdrobnić rękoma na ''gruby żwirek''. Rozsypać po śliwkach.
Piec ok.70 min. w 175*C. Po przestygnięciu oprószyć cukrem pudrem.