Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto ze śliwkami i kruszoną. Bardzo proste i dobre.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
ciasto-Zmiksować masło z cukrem i jajkami.Dodać chlust olejku, przesiać tam mąkę z proszkiem. Wymieszać dolewając maślankę. Wyłożyć na blaszkę 30x40, z papierem do pieczenia. Śliwki umyć, wypestkować, pokroić na ćwiartki i ułożyć na cieście.
kruszonka-Zmiksować masło z cukrem.Przesiać mąkę i rozdrobnić rękoma na ''gruby żwirek''. Rozsypać po śliwkach.
Piec ok.70 min. w 175*C. Po przestygnięciu oprószyć cukrem pudrem.