Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste i pyszne
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1039
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1039
Składniki
Żółtka zmiksować z cukrem, dodać margarynę i nadal miksować. Wlać 1/2 szkl mleka. Mąkę wymieszać z sodą, cukrem waniliowym i solą, dodać do ciasta. Wlać resztę mleka. Ciasto podzielić na pół . Jedną połowę wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Do drugiej części dodać kakao i wymieszać. Wyłożyć na jasne ciasto i posypać mąką. Śliwki umyć, przedzielić na pół, wyciągnąć pestki i poukładać na cieście skórką do spodu. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok. 30 min. Przygotować piankę: Białka zmiksować z cukrem. Gdy będą sztywne dodać olej i budyń, wymieszać. Piankę wyłożyć na podpieczone ciasto. Włożyć ponownie do piekarnika i piec ok. 30 min.