Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne jogurtowe muffinki idealne do kawy. Przepis jest bardzo prosty i szybki.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3747
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34207
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1566
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113645
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3747
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34207
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1566
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113645
Składniki
Wszystkie składniki suche wsypujemy do miski: mąkę, oba cukry i proszek do pieczenia. Następnie dodajemy jajka, mleko, jogurt, olej oraz aromat. Wszystkie składniki mieszamy do połączenia - łyżką.
Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Do każdej wlewamy półtorej łyżki masy. Pieczemy 35 min w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Uwaga ciasta nie miksujemy ! a wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej :)