Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle proste w wykonaniu lody rabarbarowe. Idealne dla tych, którzy lubią słodko-kwaśne połączenie smaku. Możesz serwować je solo, ale najlepiej będą smakować podane w towarzystwie owoców pod kruszonką.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7624
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 224
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2546
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 542
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7624
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 224
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2546
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 542
Składniki
W garnku połącz ze sobą śmietankę mleko, syrop klonowy, żółtka jajek i łyżeczkę pasty waniliowej. Wszystko ze sobą dokładnie wymieszaj do powstania jednolitego płynu.
Wszystko ze sobą dokładnie wymieszaj do powstania jednolitego płynu. Tak przygotowaną masę podgrzewaj przez około 10 minut, cały czas mieszając, ale nie doprowadzając jej do wrzenia. Po tym czasie odstaw do wystudzenia.
Umyty, osuszony i pokrojony na mniejsze kawałki rabarbar przełóż na patelnie i zasyp cukrem. Podgrzewaj całość na połowie mocy palnika, do momentu, aż cukier się rozpuści, a rabarbar całkowicie zmięknie. Odstaw do wystudzenia.
Rabarbar zmiksuj razem z masą mleczną i przelej do żaroodpornego naczynia. Wstaw do zamrażalnika na minimum 12 godzin.
Pamiętaj, aby co kilkadziesiąt minut przemieszać zawartość pojemnika. Dzięki temu lody będą miały aksamitną konsystencję.