Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste do wykonania ciasto bez jajek. Serek daje wspaniałą puszystość, a jabłuszka zachwycają smakiem cynamonu, wanilii i kardamonu.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4014
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415750
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2680
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4014
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415750
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2680
Składniki
Jabłka obierz i pokrój w kostkę, dodaj cukier, przyprawy, kaszę manną oraz rodzynki.i duś na niewielkin ogniu do miękkości, ale tak, żeby nie rozpadły się całkowicie. Na koniec dodaj cukier oraz kaszę manną, zamieszaj.
Przesianą mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, dodaj masło, serek, cukier i szybko wyrób gładkie ciasto. Na podsypanej mąką stolnicy rozwałkuj 2/3ciasta i przenieś je za pomocą wałka na wyłożoną papierem do pieczenia foremkę prostokątną o wymiarach 21/25 cm.
Ciasto posyp bułką tartą, wyłóż na to jabłka. Jabłka przykryj płatem pozostałego ciasta. Postaraj się docisnąć dokładnie brzegi ciasta do siebie. Powierzchnię ciasta ponakłuwaj widelcem w kilku miejscach.
Wstaw do nagrzanego piekarnika, piecz w temp. 180 stopni (góra +dół) bez termoobiegu około 40 - 45 minut.
Ciasto możesz posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO!