Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19785
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2919
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4032
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 655
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19785
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2919
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4032
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 655
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto miksujemy, tak aby nie było grudek. Przekładamy do dużej formy i pieczemy ok. 45 min. Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i smażymy. Gorące jabłka dzielimy na dwie części. Do 1 części dodajemy galaretkę truskawkową , do 2 – winogronową. Mieszamy. Ostudzony placek przekrawamy na pół. Na jeden placek kładziemy masy. Drugi placek kruszymy i posypujemy masy.