Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, nieskomplikowane ciasto. Murzynek wychodzi delikatny i wilgotny.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3930
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34228
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1680
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113660
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3930
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34228
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1680
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113660
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto wymieszałem. Zazwyczaj daję mniej cukru niż jest w przepisie. Keksówkę (35x12) wyłożyłem papierem do pieczenia, przelałem ciasto i piekłem około 35-40 minut w 180 stopniach. (Używam termoobiegu).
Po ostudzeniu ciasta rozrobiłem polewę, rozpuszczając czekoladę w kąpieli wodnej. Użyłem czekolady z orzechami.
Przemycamy zdrowie: W tym cieście można przemycić płatki owsiane, siemię lniane, ostropest, otręby, kurkumę. Dodatki stają się niewidoczne :D