Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik jest cudnie prosty w przygotowaniu i rozpływa się w ustach. Nie jestem amatorką serników. Wręcz wystrzegam się serników bojąc się, że będzie za suchy, za słodki, za bardzo „rodzynkowy”. Ten jest przeciwieństwem „za bardzo”. Dla mnie jest idealny!
Piekarnik nagrzej do temperatury 190 stop. C (grzanie góra/dół). Spód tortownicy wyłóż papierem do pieczenia
Masło rozpuść i ostudź.
Do miski dodaj wszystkie składniki i dokładnie wymieszaj, aby składniki się połączyły, a masa była gładka. Ciasto powinno być gęste, w konsystencji przypominające budyń.
Przelej ciasto do formy, wyrównaj wierzch. Wstaw do piekarnika.
Piecz w temperaturze 190 stop. C przez 20 minut.
Bez otwierania piekarnika zmniejsz temperaturę do 150 stop. C i piecz 30 minut.
Ponownie zmniejsz temperaturę do 120 stop. C i piecz kolejne 30 minut. Jeśli wierzch sernika będzie „zbyt blady”, wydłuż czas pieczenia o 10 minut.
Wyłącz piekarnik i ostudź sernik bez otwierania piekarnika, bądź na minimalnie uchylonych drzwiczkach piekarnika.
Taki sposób pieczenia zagwarantuje, że sernik nie opadnie. Całkowicie ostudzony sernik wstaw do lodówki – idealnie na całą noc.
Prosty w wykonaniu serniczek na szczególną okazję.
Odsłon: 4026
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mni...
Odsłon: 188
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 221
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym to doskonała propozycja na szybki, smacz...
Odsłon: 105
Pyszne pierogi z jabłkowo serowym nadzieniem z dodatkiem cynamonu polane prze...
Odsłon: 191
Pyszne szybkie i lekkie danie obiadowe naleśniki z białym serem i jabłkami pr...
Odsłon: 916
Pyszna, zdrowa i lekka sałatka z pomidorów, cebuli i szczypiorku.Warzywa poch...
Odsłon: 2491
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mni...
Odsłon: 188
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 221
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym to doskonała propozycja na szybki, smacz...
Odsłon: 105
Pyszne pierogi z jabłkowo serowym nadzieniem z dodatkiem cynamonu polane prze...
Odsłon: 191
Pyszne szybkie i lekkie danie obiadowe naleśniki z białym serem i jabłkami pr...
Odsłon: 916
Pyszna, zdrowa i lekka sałatka z pomidorów, cebuli i szczypiorku.Warzywa poch...
Odsłon: 2491
Składniki
Piekarnik nagrzej do temperatury 190 stop. C (grzanie góra/dół). Spód tortownicy wyłóż papierem do pieczenia Masło rozpuść i ostudź. Do miski dodaj wszystkie składniki i dokładnie wymieszaj, aby składniki się połączyły, a masa była gładka. Ciasto powinno być gęste, w konsystencji przypominające budyń. Przelej ciasto do formy, wyrównaj wierzch. Wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze 190 stop. C przez 20 minut. Bez otwierania piekarnika zmniejsz temperaturę do 150 stop. C i piecz 30 minut. Ponownie zmniejsz temperaturę do 120 stop. C i piecz kolejne 30 minut. Jeśli wierzch sernika będzie „zbyt blady”, wydłuż czas pieczenia o 10 minut. Wyłącz piekarnik i ostudź sernik bez otwierania piekarnika, bądź na minimalnie uchylonych drzwiczkach piekarnika. Taki sposób pieczenia zagwarantuje, że sernik nie opadnie. Całkowicie ostudzony sernik wstaw do lodówki – idealnie na całą noc.
Przepisy Desery
Desery
Sernik z czekoladą
Desery
MUFFINKI Z JABŁKAMI I KRUSZONKĄ
Desery
Ciasto Kaszak
Desery
Ciasto Lodowe Ombre
Sernik z czekoladą
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 221
MUFFINKI Z JABŁKAMI I KRUSZONKĄ
Lekkie ciasto, kwaskowe jabłka i dużo słodkiej kruszonki to połączenie idealn...
Odsłon: 65