Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przekładaniec wiśniowy"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 92
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 202
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 92
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 202
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Galaretkę rozpuść w gorącej wodzie, wystudź. Śmietanę ubij z cukrem pudrem,zmiksuj z 100 ml płynnej galaretki. Dodaj wiśnie, wymieszaj, schłodź. Resztę galaretki rozlej do foremek w kształcie serc, schłodź.
Białka ubij. Stopniowo dodawaj porcje cukru. Nadal miksując, dodawaj po jednym żółtku. Mąki wymieszaj z kakao i przesiej. Dodawaj porcjami do masy, mieszając łyżką. Wlej sok z cytryny, wymieszaj.
Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę. Piecz 30 minut w temperaturze 180°C. Wystudź, przekrój wzdłuż na dwa blaty. Pierwszy posmaruj kremem, przykryj drugim. Nałóż krem.
W garnku podgrzej dżem, wystudź, polej ciasto. Podawaj z sercami z galaretki.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień