Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przekładaniec wiśniowy"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14062
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1619
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15991
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6439
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14062
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1619
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15991
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6439
Składniki
Galaretkę rozpuść w gorącej wodzie, wystudź. Śmietanę ubij z cukrem pudrem,zmiksuj z 100 ml płynnej galaretki. Dodaj wiśnie, wymieszaj, schłodź. Resztę galaretki rozlej do foremek w kształcie serc, schłodź.
Białka ubij. Stopniowo dodawaj porcje cukru. Nadal miksując, dodawaj po jednym żółtku. Mąki wymieszaj z kakao i przesiej. Dodawaj porcjami do masy, mieszając łyżką. Wlej sok z cytryny, wymieszaj.
Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę. Piecz 30 minut w temperaturze 180°C. Wystudź, przekrój wzdłuż na dwa blaty. Pierwszy posmaruj kremem, przykryj drugim. Nałóż krem.
W garnku podgrzej dżem, wystudź, polej ciasto. Podawaj z sercami z galaretki.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień