Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przekładaniec z buraków i śledzi"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 204
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 204
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
Buraki obierz i zetrzyj na tarce. Połącz je z poszatkowaną cebulą. Całość dopraw solą, pieprzem i zalej octem.
Śledzie pokrój na kawałki i wymieszaj z pociętymi w kostkę składnikami: gruszką, korniszonami, ziemniakami oraz pieczarkami.
Na półmisku ułóż warstwę buraków i posmaruj ją majonezem połączonym z jogurtem, a na niej umieść sałatkę śledziową, także wykończoną sosem majonezowym.
Danie podawaj z pieczywem.Źródło: Kurier TV