Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 252 Ocena: 3014
Dodano: 09.12.2018
Odsłon: 1538
> 6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Mąkę przesiać wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do miski włożyć miękkie masło lub margarynę i wsypać cukier. Utrzeć mikserem na puszystą masę. Nie przerywając miksowania, dodawaj stopniowo suche składniki na przemian ze śmietaną, wciąż ucierając ciasto mikserem. Prostokątną blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wylej ciasto. Piec ok 45 minut w 180 stopni. Ciasto wystudzić i przekroić na dwa blaty.
Obrane i pozbawione gniazd nasiennych jabłka pokroić w niezbyt dużą kostkę. Dusić na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając aż zaczną się rozpadać. Zdjąć z ognia, dodać galaretkę w proszku, cukier i cynamon, wymieszać. Gdy masa jabłkowa przestygnie, wylać na pierwszy blat i przykryć drugim blatem. Ciasto z powrotem włożyć do piekarnika na około 15 minut.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

kuchmariola63 10 grudnia 2018Zgłoś do usunięcia
Pycha jabłecznik.0 Kto głosował? | Odpowiedz

babcitereskiciasta 10 grudnia 2018Zgłoś do usunięcia
Śliczne i pyszne.:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 09 grudnia 2018Zgłoś do usunięcia
Pyszne ciacho :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

babeczka35 09 grudnia 2018Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam takie ciasta :)0 Kto głosował? | Odpowiedz