Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przekładany marchewkowiec"
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 465
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 532
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 832
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 465
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 532
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 832
Składniki
ok. 80 minut • Porcja ok. 300 kcal • Koszt porcji ok. 1,50 zł • Przepis na 16 porcji
Żółtka ubij z cukrem waniliowym, a białka z cukrem. Połącz obie masy, dodaj startą, odciśniętą marchew, orzechy, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wlej olej.
Ciastem napełnij natłuszczoną i wysypaną mąką tortownicę.
Piecz w temperaturze 150°C około 50 minut. Gdy wystygnie przekrój je w poprzek na trzy części.
Z mleka, cukru i proszku budyniowego ugotuj gęsty krem. Wystudź, stale mieszając i zmiksuj. Dodaj twaróg i miksuj na gładko.
Jeden blat posmaruj częścią dżemu i połową kremu, przykryj drugim, powtarzaj czynności. Cały tort posmaruj dżemem.
Z cukru, soku i wody utrzyj polewę, posmaruj nią górę. Boki obsyp orzechami. Udekoruj kremówką i ew. owocami.Źródło: Kobieta i życie