Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przekładany piegusek"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7788
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7788
Składniki
75 min. Porcja: 350 kcal. Cena porcji: ok. 1 zł.
Masło utrzyj z cukrem, skórką cytrynową i jajkami. Dosyp obie mąki, proszek do pieczenia oraz posiekaną czekoladę. Dobrze wymieszaj. Formę do keksów wyłóż pergaminem, napełnij ciastem. Piecz ok. 90 minut w temp. 175°C.
Gotowe ciasto wystudź i wyjmij z formy. Następnie rozetnij na trzy placki, przełóż je konfiturą. Polewę stop, oblej nią ciasto. Zanim zastygnie, wierzch udekoruj plasterkami kandyzowanych pomarańczy i posiekanymi orzechami.Źródło: Naj