Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przekładany piegusek"
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 57
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 271
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1611
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 57
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 271
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1611
Składniki
75 min. Porcja: 350 kcal. Cena porcji: ok. 1 zł.
Masło utrzyj z cukrem, skórką cytrynową i jajkami. Dosyp obie mąki, proszek do pieczenia oraz posiekaną czekoladę. Dobrze wymieszaj. Formę do keksów wyłóż pergaminem, napełnij ciastem. Piecz ok. 90 minut w temp. 175°C.
Gotowe ciasto wystudź i wyjmij z formy. Następnie rozetnij na trzy placki, przełóż je konfiturą. Polewę stop, oblej nią ciasto. Zanim zastygnie, wierzch udekoruj plasterkami kandyzowanych pomarańczy i posiekanymi orzechami.Źródło: Naj