Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie ciasteczka, które przygotujecie bez tłuszczu i bez nabiału! Najlepiej smakują posmarowane dżemem.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 240
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 117
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 240
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 117
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Mąkę pszenną połączyć z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Wsypać do utartych jajek i zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować na ok. 5 mm i foremką wycinać ciasteczka. Przełożyć je za formę wyłożoną papierem do pieczenia i piec ok. 10 min. w 180ºC. Po upieczeniu można posmarować dżemem.