Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przepis na ekspresowe faworki"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Ciasto, jeśli jest zamrożone rozmrażam. Rozkładam na stolnicy i kroję na 24 prostokąty. Każdy prostokącik nacinam w środku końcem noża lub radełkiem tak, jak nacina się tradycyjne faworki.
Przez nacięcie przewijam paseczek ciasta. Układam na blasze oprószonej mąką. Wstawiam na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 190oC.
Z cukru pudru, soku z cytryny i gorącej wody przygotowuję lukier, którym, za pomocą pędzelka, smaruję upieczone faworki. Na koniec posypuję wiórkami kokosowymi.
Czas przygotowania 35 minut. Cena sztuki około 0,30 zł.Źródło: Rewia