Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rodzinka bardzo lubi naleśniki , więc często bywają na moim stole. Polecam klasyczny przepis na pyszne naleśniki które zawsze się udają.
miska , mikser lub trzepaczka kuchenna, patelnia , łyżka lub mała chochelka,
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 21
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1158
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 173
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 241
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 21
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1158
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 173
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 241
Składniki
Mąkę przesiać do miski , dodać sól, jajka , mleko i opcjonalnie cukier waniliowy wymieszać na gładkie, jednolite ciasto. Odstawić na 30 minut. by ciasto odpoczęło. Po tym czasie na patelni rozpuścić niewielką ilość masła, nalać porcję ciasta i smażyć cienkie naleśniki .Smażyć na rumiany , złoty kolor z każdej strony. Smażyć do wyczerpania ciasta. Takie naleśniki można nadziewać czym tym co lubimy. ( u mnie najlepiej z serem lub dla wnuków z kremem czekoladowym Nutella ). Smacznego
Przygotowanie ciasta naleśnikowego.
Smażenie.
Naleśniki gotowe do nadziewania.