Do góry

Desery Przepis na:

Przepis na wigilijnego karpia

Przepis na wigilijnego karpia

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 4

Sprawdzony przepis na "Przepis na wigilijnego karpia"

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. ok. 75 minut

  2. Karpia oczyścić i sprawić. Opłukać, osuszyć i pokroić na dzwonka. Oprószyć solą i białym pieprzem, skropić sokiem z 1 cytryny. Jajka roztrzepać. Każdą porcję ryby oprószyć mąką, zanurzać w jajkach, obtaczać w bułce tartej.

  3. Rozgrzać olej na patelni. Wkładać kawałki karpia i smażyć na złoty kolor z obu stron. Przełożyć rybę do żaroodpornego naczynia, wstawić na 10-15 minut do rozgrzanego do 150°C piekarnika, aby w cieple „doszła”.

  4. Utrzeć masło. Wymieszać z serem, ziołami, roztartymi ząbkami czosnku oraz przyprawami. Schłodzić. Dzwonka karpia ułożyć na półmisku, na każdym umieścić porcję masła ziołowego. Udekorować koperkiem i cytryną.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń