Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące i polane czekoladą. Czego chcieć więcej?
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2523
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 462
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 197
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 753
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2523
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 462
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 197
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 753
Składniki
Ucieramy mikserem masło z cukrem. Dodajemy jajko, przesianą mąkę, proszek do pieczenia o otręby. Wyrabiamy ciasto rękami. Gdy będzie gładkie, nabieramy łyżeczką po trochę i formuje kulki. Układamy je na natłuszczonej blasze i dociskamy, aby nabrały bardziej płaskiego kształtu. Pieczemy 15-20 min w temp. 180 st. Gdy ostygną, zanurzamy je w roztopionej czekoladzie tak, aby były nią pokryte od spodu i z brzegu. Układamy na talerzy stroną czekoladową do góry. Gdy zastygną, odwracamy i możemy jeść.