Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy w wykonaniu i smaczny deser.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 981
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 542
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 981
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 542
Składniki
Galaretki rozpuścić i odstawić do lekkiego stężenia.
Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami.
Mleko skondensowane wlać do naczynia i ubijać 7 minut, następnie dodać szklankę cukru i dalej ubijać jeszcze przez 7 minut. Wlać jedną galaretkę i wymieszać. Przelać do tortownicy.
Po 15 minutach zalać powierzchnię tortownicy resztą galaretki. Wstawić na 30 minut do lodówki.