Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy w wykonaniu i smaczny deser.
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 126
Marynowanie grzybów to temat rzeka. Co roku marynuję dość dużo grzybów, ale z...
Odsłon: 38
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 484
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 126
Marynowanie grzybów to temat rzeka. Co roku marynuję dość dużo grzybów, ale z...
Odsłon: 38
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 484
Składniki
Galaretki rozpuścić i odstawić do lekkiego stężenia.
Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami.
Mleko skondensowane wlać do naczynia i ubijać 7 minut, następnie dodać szklankę cukru i dalej ubijać jeszcze przez 7 minut. Wlać jedną galaretkę i wymieszać. Przelać do tortownicy.
Po 15 minutach zalać powierzchnię tortownicy resztą galaretki. Wstawić na 30 minut do lodówki.