Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy w wykonaniu i smaczny deser.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4107
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416163
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2801
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4107
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416163
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2801
Składniki
Galaretki rozpuścić i odstawić do lekkiego stężenia.
Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami.
Mleko skondensowane wlać do naczynia i ubijać 7 minut, następnie dodać szklankę cukru i dalej ubijać jeszcze przez 7 minut. Wlać jedną galaretkę i wymieszać. Przelać do tortownicy.
Po 15 minutach zalać powierzchnię tortownicy resztą galaretki. Wstawić na 30 minut do lodówki.