Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Elegancki deser z pomarańczową nutką.
Każdy z nas lubi takie lekkie i puchate ciasto,a najmłodszym najbardziej posm...
Odsłon: 8427
Moje gołąbki z recyklingu różnią się od klasycznych farszem. Farszem jest suc...
Odsłon: 494
Jeśli szukasz ciekawego dodatku do świątecznego obiadu to mam dla Ciebie dosk...
Odsłon: 300
Dziś poleca się mój nowy chlebek który wymyśliłam, chcecie przepis więc zapra...
Odsłon: 268
Ta roladka jest super propozycją na bardzo smaczną przekąskę. Nie jest trudna...
Odsłon: 186
U mnie żadne święta nie mogą się obejść bez ryb, a że to Wielkanoc to w wersj...
Odsłon: 87
Moje gołąbki z recyklingu różnią się od klasycznych farszem. Farszem jest suc...
Odsłon: 494
Jeśli szukasz ciekawego dodatku do świątecznego obiadu to mam dla Ciebie dosk...
Odsłon: 300
Dziś poleca się mój nowy chlebek który wymyśliłam, chcecie przepis więc zapra...
Odsłon: 268
Ta roladka jest super propozycją na bardzo smaczną przekąskę. Nie jest trudna...
Odsłon: 186
U mnie żadne święta nie mogą się obejść bez ryb, a że to Wielkanoc to w wersj...
Odsłon: 87
Składniki
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie ok. 10 minut, aż napęcznieje. W rondelku zagotować śmietankę i cukier. Zdjąć z ognia. Żelatynę dobrze odcisnąć i rozpuścić w gorącej śmietance, ciągle mieszajac. Ostudzić. Jak tylko masa zacznie zastygać, dodać likier pomarańczowy.
Masą napełnić 4 foremki( 150 ml) i wstawić do lodówki na około 4 godziny. Przed podaniem foremki zanurzyć krótko w gorącej wodzie, obrócić i wyłożyć na talerzyk. Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Tort na 18 -tkę.
Desery
Babka drożdżowa z czekoladą
Desery
Izaura - sernik mojej rodzinki
Desery
Drożdżówki z rabarbarem
Tort na 18 -tkę.
Tort przygotowany na ostatnią chwilę , prosty ze smacznym kremem śmietankowym...
Odsłon: 489
Babka drożdżowa z czekoladą
Szukasz pomysłu na wielkanocne ciasto, które będzie niebanalne, a jednocześni...
Odsłon: 2165