Do góry

Desery Przepis na:

Ptasie mleczko

Ptasie mleczko

Autor:

Przepisów i artykułów: 208 Ocena: 2897

Dodano:

Odsłon: 4039

Elegancki deser z pomarańczową nutką.

Składniki

  • 500 g słodkiej śmietany
  • 5 płatków żelatyny
  • 120 g cukru
  • 1 łyżka likieru pomarańczowego
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie ok. 10 minut, aż napęcznieje. W rondelku zagotować śmietankę i cukier. Zdjąć z ognia. Żelatynę dobrze odcisnąć i rozpuścić w gorącej śmietance, ciągle mieszajac. Ostudzić. Jak tylko masa zacznie zastygać, dodać likier pomarańczowy.

  2. Masą napełnić 4 foremki( 150 ml) i wstawić do lodówki na około 4 godziny. Przed podaniem foremki zanurzyć krótko w gorącej wodzie, obrócić i wyłożyć na talerzyk. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 10 stycznia 2018 Apetyczny pomysł na coś słodkiego. Tylko... te 4 godziny w lodówce:( Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 27 grudnia 2017 Do Sylwka wytrzyma ? hehe.
Jak z tego roku, to, ja to biorę, bo wygłodniałe łasuchy "na urlopie" wszystko zjedzą xD

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń