Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i puszysta pianka oblana czekoladą.
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54207
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 543
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5556
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54207
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 543
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5556
 
         
         
                Składniki
Do 1/3 szklanki zimnej wody wsypujemy żelatynę, mieszamy to i odstawiamy na 5-10 minut.
Do garnka wsypujemy cukier puder, cukier wanilinowy, wlewamy śmietanę oraz serek homogenizowany. Stawiamy go na mały ogień i podgrzewamy, ciągle mieszając. Do masy dolewamy żelatynę i gotujemy ok. 2 minut, cały czas mieszając.
Masę przelewamy do płaskiego naczynia i odstawiamy na kilka godzin do lodówki, aby stężała. Po tym czasie kroimy masę na prostokąty bądź inne wybrane kształty.
W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, zdejmujemy ją z ognia i odczekujemy chwilę, aby lekko przestygła. W rozpuszczonej czekoladzie obtaczamy każdy kawałek ptasiego mleczka i odkładamy go na talerz (najlepiej wyścielony papierem do pieczenia), i wstawiamy do lodówki na ok. 40 minut, aby zastygła polewa.