Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne domowe ptysie zapraszam
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1782
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 304
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 729
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17162
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1782
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 304
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 729
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17162
Składniki
Wodę daje do garnka dodaje margarynę i zagotować ,do gotującego sie planu dodaje po łyżce mąkę ciągłe mieszam i gotuje na małym ogniu .Garnek zdejmuję z ognia dodaje proszek do pieczenia i po jednym jajku cali czas miksuje ma powstać gładkie ciasto bez grudek
Gotowe ciasto nakładam Łyżką lub za pomocą rękawa cukierniczego na blachę wyłożoną papierem należy układać by były dosyć spore odstępy od siebie bo wyrosną podczas pieczenia piekle w nagrzanym piekarniku 25 minut w 200 stopniach ,podczas pieczenia nie wolno otwierać piekarnika bo ptysie opadną .
Po upieczeniu gdy ptysie lekko ostygną przekroić na pól i przełożyć bita śmietaną czyli ubijamy zimna śmietanę 30 % z 2 łyżkami cukru pudru i mascarpone nasze ptysie gotowe można również użyć masy budyniowej zamiast bitej śmietany smacznego
Po dokładne wykonanie zapraszam na film smacznego