Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne domowe ptysie zapraszam
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 125
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3367
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 54
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 144
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 125
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3367
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 54
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 144
Składniki
Wodę daje do garnka dodaje margarynę i zagotować ,do gotującego sie planu dodaje po łyżce mąkę ciągłe mieszam i gotuje na małym ogniu .Garnek zdejmuję z ognia dodaje proszek do pieczenia i po jednym jajku cali czas miksuje ma powstać gładkie ciasto bez grudek
Gotowe ciasto nakładam Łyżką lub za pomocą rękawa cukierniczego na blachę wyłożoną papierem należy układać by były dosyć spore odstępy od siebie bo wyrosną podczas pieczenia piekle w nagrzanym piekarniku 25 minut w 200 stopniach ,podczas pieczenia nie wolno otwierać piekarnika bo ptysie opadną .
Po upieczeniu gdy ptysie lekko ostygną przekroić na pól i przełożyć bita śmietaną czyli ubijamy zimna śmietanę 30 % z 2 łyżkami cukru pudru i mascarpone nasze ptysie gotowe można również użyć masy budyniowej zamiast bitej śmietany smacznego
Po dokładne wykonanie zapraszam na film smacznego