Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne domowe ptysie zapraszam
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 12
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18500
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7064
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30641
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 12
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18500
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7064
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30641
Składniki
Wodę daje do garnka dodaje margarynę i zagotować ,do gotującego sie planu dodaje po łyżce mąkę ciągłe mieszam i gotuje na małym ogniu .Garnek zdejmuję z ognia dodaje proszek do pieczenia i po jednym jajku cali czas miksuje ma powstać gładkie ciasto bez grudek
Gotowe ciasto nakładam Łyżką lub za pomocą rękawa cukierniczego na blachę wyłożoną papierem należy układać by były dosyć spore odstępy od siebie bo wyrosną podczas pieczenia piekle w nagrzanym piekarniku 25 minut w 200 stopniach ,podczas pieczenia nie wolno otwierać piekarnika bo ptysie opadną .
Po upieczeniu gdy ptysie lekko ostygną przekroić na pól i przełożyć bita śmietaną czyli ubijamy zimna śmietanę 30 % z 2 łyżkami cukru pudru i mascarpone nasze ptysie gotowe można również użyć masy budyniowej zamiast bitej śmietany smacznego
Po dokładne wykonanie zapraszam na film smacznego