Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puchate, mięciutkie i delikatne w smaku, z dodatkiem soczystych jabłek i banana. Do przygotowania nie potrzebujesz miksera, wystarczy trzepaczka lub rózga kuchenna. Są naprawdę bardzo smaczne polecam.
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 369
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54808
Rzadko już teraz robię i jadam słodkości. Niedawno jednak udało mi się odtwor...
Odsłon: 2978
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 369
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54808
Rzadko już teraz robię i jadam słodkości. Niedawno jednak udało mi się odtwor...
Odsłon: 2978
Składniki
Jajka wymieszaj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym za pomocą trzepaczki, około minuty aż powstanie jednolita masa, dodaj kefir. Wymieszaj.
Następnie mąkę wymieszaną z sodą, sok z cytryny, wymieszaj. Jabłka i banana obierz i pokrój w kostkę, dodaj do ciasta. Delikatnie wymieszaj i odstaw na około 5-10 minut, żeby ciasto delikatnie się napuszyło.
Na patelni rozgrzej olej i nakładaj łyżką ciasto tworząc racuszki. Smaż na małym ogniu na złoty kolor z obu stron. Wyjmuj na ręcznik papierowy aby odsączyć z tłuszczu.
Gotowe racuszki podaj posypane cukrem puder lub z ulubioną konfiturą, racuszki możesz również przygotować same bez dodatku jabłek i banana.