Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puchate, mięciutkie i delikatne w smaku, z dodatkiem soczystych jabłek i banana. Do przygotowania nie potrzebujesz miksera, wystarczy trzepaczka lub rózga kuchenna. Są naprawdę bardzo smaczne polecam.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 34
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 80
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2815
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4178
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 34
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 80
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2815
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4178
Składniki
Jajka wymieszaj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym za pomocą trzepaczki, około minuty aż powstanie jednolita masa, dodaj kefir. Wymieszaj.
Następnie mąkę wymieszaną z sodą, sok z cytryny, wymieszaj. Jabłka i banana obierz i pokrój w kostkę, dodaj do ciasta. Delikatnie wymieszaj i odstaw na około 5-10 minut, żeby ciasto delikatnie się napuszyło.
Na patelni rozgrzej olej i nakładaj łyżką ciasto tworząc racuszki. Smaż na małym ogniu na złoty kolor z obu stron. Wyjmuj na ręcznik papierowy aby odsączyć z tłuszczu.
Gotowe racuszki podaj posypane cukrem puder lub z ulubioną konfiturą, racuszki możesz również przygotować same bez dodatku jabłek i banana.