Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puchate przekąski z ananasową niespodzianką w środku! Dzieci (i nie tylko) będą się tym zajadać!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5018
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13564
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5879
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7639
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5018
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13564
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5879
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7639
Składniki
Przygotowaną mąkę połączyć z jajkami i 3 łyżkami cukru pudru. Dodać odrobinę soli i całość dokładnie wymieszać. Cały czas mieszając, wlewać stopniowo piwo, dodać łyżkę oleju. Przygotowane w ten sposób ciasto odstawić na 2 godziny.
Ananas dokładnie umyć i obrać, a następnie podzielić go na ćwiartki. Kawałki owocu skropić rumem i posypać cukrem pudrem. Odstawić je na około 2 godziny. Kawałki ananasa maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju.Gotowe puchatki z ananasem posypać równomiernie cukrem pudrem.