Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puchate przekąski z ananasową niespodzianką w środku! Dzieci (i nie tylko) będą się tym zajadać!
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Przygotowaną mąkę połączyć z jajkami i 3 łyżkami cukru pudru. Dodać odrobinę soli i całość dokładnie wymieszać. Cały czas mieszając, wlewać stopniowo piwo, dodać łyżkę oleju. Przygotowane w ten sposób ciasto odstawić na 2 godziny.
Ananas dokładnie umyć i obrać, a następnie podzielić go na ćwiartki. Kawałki owocu skropić rumem i posypać cukrem pudrem. Odstawić je na około 2 godziny. Kawałki ananasa maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju.Gotowe puchatki z ananasem posypać równomiernie cukrem pudrem.