Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22232
Dodano: 24.03.2009
Odsłon: 17128
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowaną mąkę połączyć z jajkami i 3 łyżkami cukru pudru. Dodać odrobinę soli i całość dokładnie wymieszać. Cały czas mieszając, wlewać stopniowo piwo, dodać łyżkę oleju. Przygotowane w ten sposób ciasto odstawić na 2 godziny.
Ananas dokładnie umyć i obrać, a następnie podzielić go na ćwiartki. Kawałki owocu skropić rumem i posypać cukrem pudrem. Odstawić je na około 2 godziny. Kawałki ananasa maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju.Gotowe puchatki z ananasem posypać równomiernie cukrem pudrem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)