Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puchate przekąski z ananasową niespodzianką w środku! Dzieci (i nie tylko) będą się tym zajadać!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11267
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4938
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1127
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9813
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1457
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11267
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4938
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1127
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9813
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1457
Składniki
Przygotowaną mąkę połączyć z jajkami i 3 łyżkami cukru pudru. Dodać odrobinę soli i całość dokładnie wymieszać. Cały czas mieszając, wlewać stopniowo piwo, dodać łyżkę oleju. Przygotowane w ten sposób ciasto odstawić na 2 godziny.
Ananas dokładnie umyć i obrać, a następnie podzielić go na ćwiartki. Kawałki owocu skropić rumem i posypać cukrem pudrem. Odstawić je na około 2 godziny. Kawałki ananasa maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju.Gotowe puchatki z ananasem posypać równomiernie cukrem pudrem.