Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poszukując sposobu na wykorzystanie 1 plastra ananasa, który pozostał w lodówce i resztki kaszy kukurydzianej, stworzyłam przepyszny pudding, który z pewnością często zagości na moim stole:)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10751
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6185
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5362
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13080
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4829
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10751
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6185
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5362
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13080
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4829
Składniki
Ananasa kroimy w drobną kostkę. Kaszę wsypujemy do mleka i gotujemy do zgęstnienia (w sumie około 10 minut). Od chwili zagotowania stale mieszamy, aby kasza się nie przypaliła. Pod koniec gotowania dodajemy sok z ananasa, mieszamy i zdejmujemy z kuchenki.
Dodajemy kokos i pokrojony ananas, mieszamy. Miseczkę przelewamy zimną wodą, wlewamy pudding i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie wkładamy do lodówki i schładzamy kilka godzin (najlepiej całą noc).
Schłodzony pudding przekładamy na talerzyk i na górę ścieramy białą czekoladę. SMACZNEGO:)