Do góry

Desery Przepis na:

Pudding ananasowo - kokosowy

Pudding ananasowo - kokosowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 153 Ocena: 4211

Dodano:

Odsłon: 863

Poszukując sposobu na wykorzystanie 1 plastra ananasa, który pozostał w lodówce i resztki kaszy kukurydzianej, stworzyłam przepyszny pudding, który z pewnością często zagości na moim stole:)

Składniki

  • 200 ml mleka 0,5 %
  • 3 łyżki kaszy kukurydzianej
  • 4 łyżki soku z ananasa
  • 1 plaster ananasa
  • 1 łyżka kokosu
  • 1/3 kostki białej czekolady
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pudding ananasowo - kokosowy

Przygotowanie

  1. Ananasa kroimy w drobną kostkę. Kaszę wsypujemy do mleka i gotujemy do zgęstnienia (w sumie około 10 minut). Od chwili zagotowania stale mieszamy, aby kasza się nie przypaliła. Pod koniec gotowania dodajemy sok z ananasa, mieszamy i zdejmujemy z kuchenki.

  2. Dodajemy kokos i pokrojony ananas, mieszamy. Miseczkę przelewamy zimną wodą, wlewamy pudding i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie wkładamy do lodówki i schładzamy kilka godzin (najlepiej całą noc).

  3. Schłodzony pudding przekładamy na talerzyk i na górę ścieramy białą czekoladę.
    SMACZNEGO:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń