Do góry

Desery Przepis na:

Pudding czekoladowo - wiśniowy z nutką chili

Pudding czekoladowo - wiśniowy z nutką chili

Autor:

Przepisów i artykułów: 153 Ocena: 4258

Dodano:

Odsłon: 945

Niskokaloryczny i obłędnie pyszny deserek z nutką pikanterii:)

Składniki

  • 3 łyżki kaszy kukurydzianej
  • 200 ml mleka
  • 5 łyżek syropu z wiśni
  • 2 kostki czekolady gorzkiej
  • 15 wiśni z syropu + kilka do ewentualnej dekoracji
  • szczypta chili
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pudding czekoladowo - wiśniowy z nutką chili

Przygotowanie

  1. Kaszę zalewamy mlekiem i gotujemy do wchłonięcia mleka i miękkości - około 10 minut. Następnie dodajemy syrop wiśniowy, chili i większość czekolady (odrobinę zostawiamy do dekoracji). Gotujemy mieszając do rozpuszczenia czekolady. Odstawiamy na około 5 minut. Następnie dodajemy pokrojone na połówki wiśnie i mieszamy. Przekładamy do przelanej zimną wodą salaterki i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Następnie wkładamy do lodówki, aby się schłodził (najlepiej na całą noc). Podajemy przyozdobione wiśniami, startą resztą czekolady oraz ewentualnie kawałkami papryki chili.
    Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń