Do góry

Desery Przepis na:

Pudding z chleba

Pudding z chleba

Autor:

Przepisów i artykułów: 40 Ocena: 1077

Dodano:

Odsłon: 4067

Szybka, łatwa i tania słodka przekąska.

Składniki

  • 10 kromek pełnoziarnistego chleba tostowego
  • dowolny dżem
  • masło
  • Na zalewę:
  • 4 żółtka i 1 całe jajko
  • 500 ml śmietany
  • 200 ml pełnotłustego mleka
  • 3 łyżki cukru
  • garść rodzynek
  • cukier wanilinowy
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pudding z chleba

Przygotowanie

  1. Z chleba, masła i dżemu należy zrobić 5 kanapek. Podzielić na pół (na trójkąty) i ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Posypać namoczonymi wcześniej rodzynkami. Całość zalać sosem z żółtek, jajka, cukru, śmietany i mleka. Posypać cukrem wanilinowym i zapiekać w gorącym piekarniku (około 15 min w 200°C).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń