Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, łatwa i tania słodka przekąska.
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13138
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 57
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 32
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13138
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 57
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 32
Składniki
Z chleba, masła i dżemu należy zrobić 5 kanapek. Podzielić na pół (na trójkąty) i ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Posypać namoczonymi wcześniej rodzynkami. Całość zalać sosem z żółtek, jajka, cukru, śmietany i mleka. Posypać cukrem wanilinowym i zapiekać w gorącym piekarniku (około 15 min w 200°C).