Do góry

Desery Przepis na:

Pudding z tapioki z truskawkami

Pudding z tapioki z truskawkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 94 Ocena: 2022

Dodano:

Odsłon: 172

bo sezon na truskawki w pełni ;-)

Składniki

  • tapioka - 125 g
  • woda - 800 ml
  • mleczko kokosowe - 400 ml (1 puszka)
  • cukier - 4 łyżki
  • sól - 2 szczypty
  • truskawki - 500 g
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pudding z tapioki z truskawkami

Przygotowanie

  1. tapiokę (wybieramy taką w postaci małych perełek) płuczemy letnią wodą i wrzucamy na wrzątek, gotujemy kilkanaście minut, często mieszając, aż perełki staną się przeźroczyste

  2. teraz dodajemy sól, cukier oraz mleczko kokosowe (wybieramy takie bez konserwantów i zawartością kokosa powyżej 60%), gotujemy jeszcze 2-3 min, po czym rozkładamy do salaterek

  3. jak już nieco ostygnie, to na wierzchu układamy truskawki i podajemy, smacznego ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 09 czerwca Petarada <3 Cudowny deser! <3 Właśnie przymierzałem się do tapioki i już wiem ;)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń