Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bo sezon na truskawki w pełni ;-)
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 895
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4527
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1149
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 512
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 895
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4527
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1149
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 512
Składniki
tapiokę (wybieramy taką w postaci małych perełek) płuczemy letnią wodą i wrzucamy na wrzątek, gotujemy kilkanaście minut, często mieszając, aż perełki staną się przeźroczyste
teraz dodajemy sól, cukier oraz mleczko kokosowe (wybieramy takie bez konserwantów i zawartością kokosa powyżej 60%), gotujemy jeszcze 2-3 min, po czym rozkładamy do salaterek
jak już nieco ostygnie, to na wierzchu układamy truskawki i podajemy, smacznego ;-)