Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pulchne ciastka z dynią"
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 132
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 195
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 312
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 132
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 195
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 312
Składniki
Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą oraz przyprawami. W oddzielnej misce utrzyj masło z cukrem na puszystą masę. Wbij jajko i znów ucieraj 1-2 minuty.
Dodaj odsączone na gazie purée z dyni i miksuj, aż się połączą. Porcjami syp mąkę z przyprawami i wyrób ciasto.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Z ciasta formuj kulki wielkości kasztana. Ułóż je na blasze, lekko spłaszcz. Piecz 12-15 min w 175°C. Zimne pokryj lukrem.Źródło: Chwila dla Ciebie