Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, delikatne i puszyste racuchy z dodatkiem jabłek podane z sosem cynamonowym, poprostu rozpływają się w ustach.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 131
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31300
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 416
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 131
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31300
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 416
Składniki
Sos cynamonowy Śmietanę wymieszaj z cukrem pudrem i cynamonem .
Jajka roztrzep ze szczyptą soli i cukrami, dodaj maślankę oraz przesianą mąkę z proszkiem i sodą. Wymieszaj ciasto powinno mieć konsystencje gęstej śmietany . Jabłka obierz pokrój drobno w kostkę lub zetrzyj na tarce, dodaj do ciasta i odstaw na 10 minut.
Na patelni rozgrzej olej i za pomocą łyżki nakładaj ciasto, smaż na małym ogniu na rumiano z obu stron. Wyjmuj na ręcznik papierowy żeby odsączyć z tłuszczu. Podajemy z sosem cynamonowym oprószone cukrem pudrem .