Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, delikatne i puszyste racuchy z dodatkiem jabłek podane z sosem cynamonowym, poprostu rozpływają się w ustach.
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 4154
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 58
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 4154
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 58
Składniki
Sos cynamonowy Śmietanę wymieszaj z cukrem pudrem i cynamonem .
Jajka roztrzep ze szczyptą soli i cukrami, dodaj maślankę oraz przesianą mąkę z proszkiem i sodą. Wymieszaj ciasto powinno mieć konsystencje gęstej śmietany . Jabłka obierz pokrój drobno w kostkę lub zetrzyj na tarce, dodaj do ciasta i odstaw na 10 minut.
Na patelni rozgrzej olej i za pomocą łyżki nakładaj ciasto, smaż na małym ogniu na rumiano z obu stron. Wyjmuj na ręcznik papierowy żeby odsączyć z tłuszczu. Podajemy z sosem cynamonowym oprószone cukrem pudrem .