Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, delikatne i puszyste racuchy z dodatkiem jabłek podane z sosem cynamonowym, poprostu rozpływają się w ustach.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
Sos cynamonowy Śmietanę wymieszaj z cukrem pudrem i cynamonem .
Jajka roztrzep ze szczyptą soli i cukrami, dodaj maślankę oraz przesianą mąkę z proszkiem i sodą. Wymieszaj ciasto powinno mieć konsystencje gęstej śmietany . Jabłka obierz pokrój drobno w kostkę lub zetrzyj na tarce, dodaj do ciasta i odstaw na 10 minut.
Na patelni rozgrzej olej i za pomocą łyżki nakładaj ciasto, smaż na małym ogniu na rumiano z obu stron. Wyjmuj na ręcznik papierowy żeby odsączyć z tłuszczu. Podajemy z sosem cynamonowym oprószone cukrem pudrem .