Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, delikatne i puszyste racuchy z dodatkiem jabłek podane z sosem cynamonowym, poprostu rozpływają się w ustach.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5265
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 831
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11681
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5048
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1293
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5265
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 831
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11681
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5048
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1293
Składniki
Sos cynamonowy Śmietanę wymieszaj z cukrem pudrem i cynamonem .
Jajka roztrzep ze szczyptą soli i cukrami, dodaj maślankę oraz przesianą mąkę z proszkiem i sodą. Wymieszaj ciasto powinno mieć konsystencje gęstej śmietany . Jabłka obierz pokrój drobno w kostkę lub zetrzyj na tarce, dodaj do ciasta i odstaw na 10 minut.
Na patelni rozgrzej olej i za pomocą łyżki nakładaj ciasto, smaż na małym ogniu na rumiano z obu stron. Wyjmuj na ręcznik papierowy żeby odsączyć z tłuszczu. Podajemy z sosem cynamonowym oprószone cukrem pudrem .