Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek jest bardzo szybki i prosty w przygotowaniu, pięknie wyrasta , jest puszysty i lekko wilgotny ,można użyć dowolnych owoców . Sodę należy wymieszać z zsiadłym mlekiem i dodać do placka , dzięki tej metodzie placek będzie bardziej pulchny .
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 208
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 58
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 17
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 16
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 208
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 58
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 17
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 16
Składniki
Truskawki opłucz, usuń szypułki i pokrój na pół . Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie dodaj olej , sodę dodaj do zsiadłego mleka wymieszaj i dodaj do masy jajecznej, dzięki temu sposobowi placek będzie bardziej pulchny . Wsyp przesianą mąkę z proszkiem i krótko mieszaj do połączenia składników .
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i wylej połowę ciasta ułóż truskawki i wylej na nie pozostałą cześć ciasta . Placek pieczemy w 180 st. około 40-45 minut lub do suchego patyczka ,
Po upieczeniu placek posyp cukrem pudrem .