Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek jest bardzo szybki i prosty w przygotowaniu, pięknie wyrasta , jest puszysty i lekko wilgotny ,można użyć dowolnych owoców . Sodę należy wymieszać z zsiadłym mlekiem i dodać do placka , dzięki tej metodzie placek będzie bardziej pulchny .
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 108
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 201
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1272
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 108
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 201
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1272
Składniki
Truskawki opłucz, usuń szypułki i pokrój na pół . Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie dodaj olej , sodę dodaj do zsiadłego mleka wymieszaj i dodaj do masy jajecznej, dzięki temu sposobowi placek będzie bardziej pulchny . Wsyp przesianą mąkę z proszkiem i krótko mieszaj do połączenia składników .
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i wylej połowę ciasta ułóż truskawki i wylej na nie pozostałą cześć ciasta . Placek pieczemy w 180 st. około 40-45 minut lub do suchego patyczka ,
Po upieczeniu placek posyp cukrem pudrem .