Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Puszysta rolada z kremem owocowym"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 296
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 296
Składniki
Maliny rozmroź. Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z 1/2 szkl. cukru, ostrożnie wymieszaj z żółtkami. Obie mąki połącz z proszkiem. Wsyp do masy jajecznej. Delikatnie wymieszaj.
Blachę wyłóż pergaminem. Rozsmaruj ciasto. Biszkopt piecz ok. 15 min w temp. 200oC. Przełóż na ściereczkę. Gorące ciasto zwiń (wraz ze ściereczką). Wystudź.
Żelatynę namocz. Maliny zmiksuj. Banany obierz, pokrój na kawałeczki. Jogurt wymieszaj z pozostałym cukrem i likierem kokosowym. Żelatynę rozpuść, podgrzewając. Dodaj do masy jogurtowej. Odstaw na 10 minut.
Śmietanę ubij, połącz z tężejącą masą jogurtową. Na koniec dodaj mus z malin oraz banany. Delikatnie wymieszaj. Biszkopt rozwiń. Posmaruj kremem i ostrożnie ponownie zwiń.
Roladę włóż do lodówki na 3 godziny. Przed podaniem oprósz cukrem pudrem, pokrój na porcje. Każdą udekoruj wiórkami lub kawałkami kokosa.Źródło: Naj