Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam Was na rewelacyjne, pulchniutkie i nie gumiaste oponki serowe. Robi się je na serku homogenizowanym. Łatwe, pyszne, zawsze wychodzą. Zdecydowanie najlepsze oponki jakie robiłam.
Szybka i smaczna
Odsłon: 13876
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 35
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10216
Szybka i smaczna
Odsłon: 13876
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 35
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10216
Składniki
Do miski dajemy składniki na ciasto, zagniatamy i chwilę wyrabiamy. Jeśli się klei podsypujemy troszkę mąką. Ciasto dzielimy na mniejsze części i wałkujemy na około 0,5 cm grubości. Kubkiem lub szklanką wycinamy koła, a w nich mniejsze np zakrętką od wody mineralnej.
Do garnka lub patelni wlewamy olej tak by oponki nie dotykały dna i podgrzewamy. Smażymy na złoty kolor obracając. Oponki pięknie rosną w smażeniu, napuszają się.Smażymy na złocisty kolor, usmażone dajemy na ręcznik papierowy. Posypujemy cukrem pudrem i gotowe :)