Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam Was na rewelacyjne, pulchniutkie i nie gumiaste oponki serowe. Robi się je na serku homogenizowanym. Łatwe, pyszne, zawsze wychodzą. Zdecydowanie najlepsze oponki jakie robiłam.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1475
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1200
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1328
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1005
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1475
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1200
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1328
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1005
Składniki
Do miski dajemy składniki na ciasto, zagniatamy i chwilę wyrabiamy. Jeśli się klei podsypujemy troszkę mąką. Ciasto dzielimy na mniejsze części i wałkujemy na około 0,5 cm grubości. Kubkiem lub szklanką wycinamy koła, a w nich mniejsze np zakrętką od wody mineralnej.
Do garnka lub patelni wlewamy olej tak by oponki nie dotykały dna i podgrzewamy. Smażymy na złoty kolor obracając. Oponki pięknie rosną w smażeniu, napuszają się.Smażymy na złocisty kolor, usmażone dajemy na ręcznik papierowy. Posypujemy cukrem pudrem i gotowe :)