Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam Was na rewelacyjne, pulchniutkie i nie gumiaste oponki serowe. Robi się je na serku homogenizowanym. Łatwe, pyszne, zawsze wychodzą. Zdecydowanie najlepsze oponki jakie robiłam.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5345
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1684
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5205
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1707
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5345
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1684
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5205
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1707
Składniki
Do miski dajemy składniki na ciasto, zagniatamy i chwilę wyrabiamy. Jeśli się klei podsypujemy troszkę mąką. Ciasto dzielimy na mniejsze części i wałkujemy na około 0,5 cm grubości. Kubkiem lub szklanką wycinamy koła, a w nich mniejsze np zakrętką od wody mineralnej.
Do garnka lub patelni wlewamy olej tak by oponki nie dotykały dna i podgrzewamy. Smażymy na złoty kolor obracając. Oponki pięknie rosną w smażeniu, napuszają się.Smażymy na złocisty kolor, usmażone dajemy na ręcznik papierowy. Posypujemy cukrem pudrem i gotowe :)