Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 247 Ocena: 10266
Dodano: 15.02.2020
Odsłon: 10338
> 6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Do miski dajemy składniki na ciasto, zagniatamy i chwilę wyrabiamy. Jeśli się klei podsypujemy troszkę mąką.
Ciasto dzielimy na mniejsze części i wałkujemy na około 0,5 cm grubości. Kubkiem lub szklanką wycinamy koła, a w nich mniejsze np zakrętką od wody mineralnej.
Do garnka lub patelni wlewamy olej tak by oponki nie dotykały dna i podgrzewamy.
Smażymy na złoty kolor obracając. Oponki pięknie rosną w smażeniu, napuszają się.Smażymy na złocisty kolor, usmażone dajemy na ręcznik papierowy.
Posypujemy cukrem pudrem i gotowe :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)