Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Puszysty mus"
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 255
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 382
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 113
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2186
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 255
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 382
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 113
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2186
Składniki
Połamaną czekoladę rozpuść w podgrzanym maśle. Białka ubij mikserem na sztywną pianę, pod koniec stopniowo dosypując cukier. Żółtka zmiksuj z kakao. Wlej masę czekoladową, zmiksuj. Na koniec dodaj ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszaj. Ciasto przelej do tortownicy. Piecz około 30 minut w temperaturze 180°C.
Żelatynę rozpuść w 80 ml wrzącej wody. W rondelku roztop masło, dodaj połamaną czekoladę, wymieszaj. Biał ka ubij na sztywną pianę, pod koniec, łyżka po łyżce, dodając cukier. Do żółtek wsyp kakao, zmiksuj. Wlej przestudzoną masę czekoladową, zmiksuj. Dodaj ubite białka, wymieszaj. Na koniec wlej przestudzoną żelatynę, delikatnie wymieszaj, by piana nie opadła. Mus wyłóż na schłodzone ciasto. Włóż do lodówki na 4 godziny. Wierzch ciasta udekoruj roztopioną czekoladą, ubitą śmietanką oraz owocami.
Przygotowania: 60 minut. Porcja: 510 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie