Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 256
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 256
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Blaszkę do pieczenia wyłożyć herbatnikami. Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, margaryną. Dodać twaróg, mleko i dalej ucierać na gładką masę. Wsypać mąki, budynie i na samym końcu dodać pianę z białek. Dokładnie wymieszać, wyłożyć na herbatniki. Piec w temperaturze 180 stopni 60 min. Studzić z uchylonymi drzwiczkami.