Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115945
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7900
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2984
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1423
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1257
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115945
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7900
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2984
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1423
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1257
Składniki
Blaszkę do pieczenia wyłożyć herbatnikami. Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, margaryną. Dodać twaróg, mleko i dalej ucierać na gładką masę. Wsypać mąki, budynie i na samym końcu dodać pianę z białek. Dokładnie wymieszać, wyłożyć na herbatniki. Piec w temperaturze 180 stopni 60 min. Studzić z uchylonymi drzwiczkami.