Do góry

Desery Przepis na:

Puszysty sernik z borówkami amerykańskimi

Puszysty sernik z borówkami amerykańskimi

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 795

Dodano:

Odsłon: 975

To bardzo smaczny sernik, wprost rozpływający się w ustach.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Puszysty sernik z borówkami amerykańskimi

Przygotowanie

  1. Do miski wsypać mąkę krupczatkę, cukier trzcinowy, masło pokroić na mniejsze części, dodać żółtka oraz proszek do pieczenia. Wyrobić na jednolitą masę.

  2. Schłodzić ciasto w lodówce.

  3. Blaszkę wyłożyć papierem, a następnie rozłożyć ciasto na spód sernika. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i podpiec na złoty kolor przez 15 - 20 minut.

  4. Do osobnej miski dać ser zmielony, żółtka oraz cukier kryształ + cukier waniliowy.

  5. Zmiksować na jednolitą masę.

  6. Ubić pianę, borówki amerykańskie oprószyć mąką.

  7. Wcześniej roztopić masło i schłodzone dodać do masy serowej, wymieszać.

  8. Dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać.

  9. Na końcu wsypać borówki amerykańskie oprószone mąką i wymieszać

  10. Masę serową przełożyć na ciasto i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C, piec przez 45 minut.

  11. Upieczone ciasto pozostawić w piekarniku.

  12. Ostudzony sernik oprószyć cukrem pudrem.

  13. Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń