Do góry

Desery Przepis na:

Puszysty sernik z borówkami amerykańskimi

Puszysty sernik z borówkami amerykańskimi

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 710

Dodano:

Odsłon: 905

To bardzo smaczny sernik, wprost rozpływający się w ustach.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do miski wsypać mąkę krupczatkę, cukier trzcinowy, masło pokroić na mniejsze części, dodać żółtka oraz proszek do pieczenia. Wyrobić na jednolitą masę.

  2. Schłodzić ciasto w lodówce.

  3. Blaszkę wyłożyć papierem, a następnie rozłożyć ciasto na spód sernika. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i podpiec na złoty kolor przez 15 - 20 minut.

  4. Do osobnej miski dać ser zmielony, żółtka oraz cukier kryształ + cukier waniliowy.

  5. Zmiksować na jednolitą masę.

  6. Ubić pianę, borówki amerykańskie oprószyć mąką.

  7. Wcześniej roztopić masło i schłodzone dodać do masy serowej, wymieszać.

  8. Dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać.

  9. Na końcu wsypać borówki amerykańskie oprószone mąką i wymieszać

  10. Masę serową przełożyć na ciasto i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C, piec przez 45 minut.

  11. Upieczone ciasto pozostawić w piekarniku.

  12. Ostudzony sernik oprószyć cukrem pudrem.

  13. Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń