Do góry

Desery Przepis na:

Pychotka z malinami

Pychotka z malinami

Autor:

Przepisów i artykułów: 134 Ocena: 612

Dodano:

Odsłon: 417

Super kruche ciasto z malinami,doskonałe do kawy lub herbaty

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 30 dag malin przesmażyć z 20 dag cukru ,odstawić do wystudzenia

  2. Mąkę cukier puder,proszek do pieczenia ,margarynę posiekać na stolnicy .Zółtka oddzielić od białek .Zółtka dodać do suchych składników ,zagnieść ciasto.Schłodzić 1/2 godziny.Podzielić na dwie części. Każdą rozwałkować posmarować konfiturą malinową.

  3. Ubić pianę z 2 białek wyłożyć na konfiturę posypać rodzynki.

  4. Piec około 15 min. w temperaturze 180 stopni,aż wierzch się zrumieni. Z drugą częścią ciasta postąpić tak samo.

  5. Przygotować krem karpatka w/g przepisu na opakowaniu.Położyć go na jednym placku, przykryć drugim.Wierzch posmarować lekko konfiturą ,ułożyć maliny.

  6. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody. Gdy zaczną tężeć zalać ciasto.Schłodzić. Można posypać posypką lub wiórkami kokosowymi jak kto lubi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń