Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super kruche ciasto z malinami,doskonałe do kawy lub herbaty
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14109
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1629
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16082
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6466
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14109
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1629
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16082
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6466
Składniki
30 dag malin przesmażyć z 20 dag cukru ,odstawić do wystudzenia
Mąkę cukier puder,proszek do pieczenia ,margarynę posiekać na stolnicy .Zółtka oddzielić od białek .Zółtka dodać do suchych składników ,zagnieść ciasto.Schłodzić 1/2 godziny.Podzielić na dwie części. Każdą rozwałkować posmarować konfiturą malinową.
Ubić pianę z 2 białek wyłożyć na konfiturę posypać rodzynki.
Piec około 15 min. w temperaturze 180 stopni,aż wierzch się zrumieni. Z drugą częścią ciasta postąpić tak samo.
Przygotować krem karpatka w/g przepisu na opakowaniu.Położyć go na jednym placku, przykryć drugim.Wierzch posmarować lekko konfiturą ,ułożyć maliny.
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody. Gdy zaczną tężeć zalać ciasto.Schłodzić. Można posypać posypką lub wiórkami kokosowymi jak kto lubi.