Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super kruche ciasto z malinami,doskonałe do kawy lub herbaty
30 dag malin przesmażyć z 20 dag cukru ,odstawić do wystudzenia
Mąkę cukier puder,proszek do pieczenia ,margarynę posiekać na stolnicy .Zółtka oddzielić od białek .Zółtka dodać do suchych składników ,zagnieść ciasto.Schłodzić 1/2 godziny.Podzielić na dwie części. Każdą rozwałkować posmarować konfiturą malinową.
Ubić pianę z 2 białek wyłożyć na konfiturę posypać rodzynki.
Piec około 15 min. w temperaturze 180 stopni,aż wierzch się zrumieni. Z drugą częścią ciasta postąpić tak samo.
Przygotować krem karpatka w/g przepisu na opakowaniu.Położyć go na jednym placku, przykryć drugim.Wierzch posmarować lekko konfiturą ,ułożyć maliny.
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody. Gdy zaczną tężeć zalać ciasto.Schłodzić. Można posypać posypką lub wiórkami kokosowymi jak kto lubi.
Inna wersja tradycyjnej pychotki, zwanej też Panią Walewską. Dwa blaty kruche...
Odsłon: 124398
Danie obiadowe na piątek czyli naleśniki ze szpinakiem, cukinią, serem i fetą...
Odsłon: 164
Dziś kolejna propozycja obiadowa i to taka na szybko. A są to polędwiczki wie...
Odsłon: 129
Pyszne ogórki z kurkumą do słoików przepis na 4 słoiki
Odsłon: 2223
Danie obiadowe na piątek czyli naleśniki ze szpinakiem, cukinią, serem i fetą...
Odsłon: 164
Dziś kolejna propozycja obiadowa i to taka na szybko. A są to polędwiczki wie...
Odsłon: 129
Pyszne ogórki z kurkumą do słoików przepis na 4 słoiki
Odsłon: 2223
Składniki
30 dag malin przesmażyć z 20 dag cukru ,odstawić do wystudzenia
Mąkę cukier puder,proszek do pieczenia ,margarynę posiekać na stolnicy .Zółtka oddzielić od białek .Zółtka dodać do suchych składników ,zagnieść ciasto.Schłodzić 1/2 godziny.Podzielić na dwie części. Każdą rozwałkować posmarować konfiturą malinową.
Ubić pianę z 2 białek wyłożyć na konfiturę posypać rodzynki.
Piec około 15 min. w temperaturze 180 stopni,aż wierzch się zrumieni. Z drugą częścią ciasta postąpić tak samo.
Przygotować krem karpatka w/g przepisu na opakowaniu.Położyć go na jednym placku, przykryć drugim.Wierzch posmarować lekko konfiturą ,ułożyć maliny.
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody. Gdy zaczną tężeć zalać ciasto.Schłodzić. Można posypać posypką lub wiórkami kokosowymi jak kto lubi.
Przepisy Desery
Desery
Mój mocno bakaliowy keks
Desery
Krucha szarlotka
Desery
Bułeczki z malinami, imbirem i kardamonem
Desery
Rolada marengowa z bitą śmietaną jagodami i porzeczkami
Mój mocno bakaliowy keks
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 73
Krucha szarlotka
Szybka i krucha szarlotka, każdy może ją upiec.
Odsłon: 192