Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie wszystkich i każdego z osobna już mi minął dół i dalej działam w mojej kuchni, tak więc dziś przygotowałam najszybsze i najsmaczniejsze ciasteczka które do tej pory jadłam. Może nic specjalnego ponieważ z ciasta francuskiego.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231935
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5041
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231935
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5041
Składniki
Przygotowane ciasto francuskie pokroić w kwadraciki, wzdłuż po 5 centymetrów i w poprzek po 6 centymetrów. Przygotowane kwadraciki dość obficie posmarować zimnym mlekiem. Tak przygotowane wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni i piec 17 minut w zależności od piekarnika do ładnego zarumienienia. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia.
Jak już upieczone ciasteczka wystygły przygotować masę krówka. Następnie każde z upieczonych ciasteczek rozcinać nożem nałożyć dowolną ilość masy krówka i zakryć drugą rozciętą połówką kwadracika ciastko. Tak przygotowane układać na talerzu.
Przygotowane ciasteczka można dodatkowo obsypać cukrem pudrem. Ciastka nie dość że bardzo smaczne to jeszcze naprawdę bardzo łatwo i szybko się przygotowuje. Takie ciasteczka będą się pięknie reprezentowały na przyjęciach u dzieci i nie tylko, dobrze sprawdzą się również jako dodatek do kawy dla spodziewających się gości.