Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
super ciasto! po prostu :)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 550
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11222
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13484
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2739
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 550
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11222
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13484
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2739
Składniki
Biszkopt Blaszkę smarujemy i posypujemy bułką tartą. Białka oddzielamy od żółtek-ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier, potem żółtka. na koniec przesiewamy mąkę, kakao i proszek do pieczenia.Wylewamy do blaszki, pieczemy około 20-25 minut do suchego patyczka w temp 180 stopni. Biszkopt studzimy i kroimy na dwa blaty.
PONCZ składniki ponczu mieszamy ze sobą do rozpuszczenia kawy.
KREM Miękkie masło lub margarynę ucieramy na puch, następnie dodajemy cukier puder-miksujemy.Następnie dodajemy cały serek i mleko w proszku i miksujemy chwilę na najwyższych obrotach do połączenia składników.
SKŁADANIE CIASTA Pierwszy blat biszkoptowy ponczujemy i wykładamy na niego 1/3 masy.Następnie układamy na masie zamoczone w ponczu biszkopty.
Na nie dajemy trochę masy i przykrywamy drugim spodem. Ponczujemy i dajemy resztę masy, na masę dajemy nasączone biszkopty i całość posypujemy kakao
Wstawiamy na noc do lodówki i gotowe :-)Jest wspaniałe, rozpływa się w ustach, a krem z dodatkiem mleka w proszku-pyszny :-)Jest to zdecydowanie jedno z moich ulubionych ciast. Polecam serdecznie i życzę udanych wypieków.