Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, pyszne, kolorowe
CIASTO: jajka + cukier + cukier waniliowy ucieramy/miksujemy/ na gładką, puszystą masę
Stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, wodę i olej.
Całość przelewamy do wysmarowanej lub wyłożonej formy np. średniej tortownicy.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach ok. 40-50 minut na złoty kolor.
Ciasto wystudzamy, pamiętajmy o rozrobieniu galaretek w mniejszej ilości wody niż na opakowaniu, ja na 1 galaretkę dałam 300 ml wody.
MASA: 1. Schłodzoną śmietanę ubijamy, dodajemy cukier puder wymieszany z cukrem waniliowym i śmietan fixem. 2. Gdy masa jest już gęsta dodajemy stopniowo serki mascarpone i krótko miksujemy. Ciasto przekrajmy na 3 części, najlepiej żyłką, każdą część smarujemy masą, na ostatniej części smarujemy cienką warstwę masy, kładziemy brzoskwinie, polewamy delikatnie tężejącą galaretką. Schładzamy w lodówce ok. 1-1,5 h. Smacznego!
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 399
Babcia Pelcia jest znana z przepysznych domowych drożdżówek. Jej ciasto drożd...
Odsłon: 1445
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 4010
Pyszny deser budyniowo-jogurtowy z borówkami i chrupiącymi migdałami. Mocno s...
Odsłon: 782
Pyszne, wilgotne i mocno czekoladowe ciasto z dodatkiem orzechów włoskich łat...
Odsłon: 9129
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 399
Babcia Pelcia jest znana z przepysznych domowych drożdżówek. Jej ciasto drożd...
Odsłon: 1445
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 4010
Pyszny deser budyniowo-jogurtowy z borówkami i chrupiącymi migdałami. Mocno s...
Odsłon: 782
Pyszne, wilgotne i mocno czekoladowe ciasto z dodatkiem orzechów włoskich łat...
Odsłon: 9129
Składniki
CIASTO: jajka + cukier + cukier waniliowy ucieramy/miksujemy/ na gładką, puszystą masę
Stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, wodę i olej.
Całość przelewamy do wysmarowanej lub wyłożonej formy np. średniej tortownicy.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach ok. 40-50 minut na złoty kolor.
Ciasto wystudzamy, pamiętajmy o rozrobieniu galaretek w mniejszej ilości wody niż na opakowaniu, ja na 1 galaretkę dałam 300 ml wody.
MASA: 1. Schłodzoną śmietanę ubijamy, dodajemy cukier puder wymieszany z cukrem waniliowym i śmietan fixem. 2. Gdy masa jest już gęsta dodajemy stopniowo serki mascarpone i krótko miksujemy. Ciasto przekrajmy na 3 części, najlepiej żyłką, każdą część smarujemy masą, na ostatniej części smarujemy cienką warstwę masy, kładziemy brzoskwinie, polewamy delikatnie tężejącą galaretką. Schładzamy w lodówce ok. 1-1,5 h. Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Ciasteczka z nasionami lnu
Desery
Migdałowe ciasteczka Meryl Streep
Desery
Tęczowe ciasto bez pieczenia
Desery
Sernik na zimno z frużeliną truskawkową
Ciasteczka z nasionami lnu
Siemię lniane jako środek osłaniający przewód pokarmowy, świetnie sprawdza s...
Odsłon: 8
Migdałowe ciasteczka Meryl Streep
Meryl Streep to amerykańska aktorka, która rozkochała w sobie cały świat. Zna...
Odsłon: 12