Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, pyszne, kolorowe
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22563
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14877
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4669
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44456
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 623
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 636
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22563
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14877
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4669
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44456
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 623
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 636
Składniki
CIASTO: jajka + cukier + cukier waniliowy ucieramy/miksujemy/ na gładką, puszystą masę
Stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, wodę i olej.
Całość przelewamy do wysmarowanej lub wyłożonej formy np. średniej tortownicy.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach ok. 40-50 minut na złoty kolor.
Ciasto wystudzamy, pamiętajmy o rozrobieniu galaretek w mniejszej ilości wody niż na opakowaniu, ja na 1 galaretkę dałam 300 ml wody.
MASA: 1. Schłodzoną śmietanę ubijamy, dodajemy cukier puder wymieszany z cukrem waniliowym i śmietan fixem. 2. Gdy masa jest już gęsta dodajemy stopniowo serki mascarpone i krótko miksujemy. Ciasto przekrajmy na 3 części, najlepiej żyłką, każdą część smarujemy masą, na ostatniej części smarujemy cienką warstwę masy, kładziemy brzoskwinie, polewamy delikatnie tężejącą galaretką. Schładzamy w lodówce ok. 1-1,5 h. Smacznego!