Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, wilgotne ciasto kakaowe. Niepotrzebne są miski, miksery.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 989
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13584
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 989
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13584
Składniki
Średniej wielkości kwadratową blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wszystkie suche składniki wsypujemy na blaszkę i mieszamy. Robimy 3 "dołki" -1 większy i 2 małe. Do dużego wlewamy olej a do małych ocet i aromat waniliowy ( cukier waniliowy ). Polewamy wodą i wszystko dokładnie mieszamy łyżką.
Piekarnik nagrzewamy do 175 st. Blaszkę wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 35 minut - do suchego patyczka. Ciasto można polać dowolną polewą ale gwarantuję, że i bez niej jest pyszne. Smacznego!