Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten biszkopt jest bardzo smaczny wyszedł mi za pierwszym razem,przepis mam od mojej cioci.
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 202
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 101
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 202
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 101
Składniki
wykonanie biszkopta:Jajka z cukrem zmiksować na pulchną masę, dodać resztę składników, zmiksować. Do dużej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia wlać ciasto. Wstawić do piekarnika nastawionego na 180 stopni piec 35 minut(ja sprawdzam patyczkiem). Przepis na ten biszkopt mam od mojej cioci Barbary, udał mi się za pierwszym razem.Po upieczeniu przekroić biszkopt na pół, nasączyć kawą rozpuszczalną(2 łyżki kawy rozpuszczalnej na szklankę wody), położyć krem, przykryć drugim kawałkiem ciasta, również go nasączyć, polać polewą czekoladową. Wstawić do lodówki na noc.
wykonanie kremu:Do garnka małego wlać szklankę mleka i cukier, w drugiej szklance mleka rozrobić budynie i wlać na gotujące się mleko, ugotować budyń. Margarynę zmiksować na gładką masę i dodawać po łyżce wystudzonego budyniu, zmiksować na jednolitą masę.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto na upalnie dni
Desery
Pierogi z truskawkami
Desery
Ciasto Shrek
Desery
Świtezianka
Ciasto na upalnie dni
Letnie słodkości są zazwyczaj lekkie i pełne owoców. Dlatego na upalne dni pr...
Odsłon: 84
Pierogi z truskawkami
W sezonie truskawkowym pierogi nadziewane świeżymi, słodkimi truskawkami i po...
Odsłon: 41