Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś miłego dla podniebienia :D
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 68
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5076
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5900
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7723
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 68
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5076
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5900
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7723
Składniki
Żółtka oddzielamy od białka i ubijamy z cukrem na białą masę.
Do żółtek dodajemy mascarpone i kieliszek rumu lub likieru brzoskwiniowego.
Następnie ubijamy pianę z białek i dodajemy do masy, delikatnie mieszając.
Do 4 salaterek na dno kładziemy pokruszone herbatniki, na to gotową masę i znów herbatniki
Tak przygotowany deser powinien przebywać w lodówce około godziny przed podaniem