Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś miłego dla podniebienia :D
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7895
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13660
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7895
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13660
Składniki
Żółtka oddzielamy od białka i ubijamy z cukrem na białą masę.
Do żółtek dodajemy mascarpone i kieliszek rumu lub likieru brzoskwiniowego.
Następnie ubijamy pianę z białek i dodajemy do masy, delikatnie mieszając.
Do 4 salaterek na dno kładziemy pokruszone herbatniki, na to gotową masę i znów herbatniki
Tak przygotowany deser powinien przebywać w lodówce około godziny przed podaniem