Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś miłego dla podniebienia :D
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1856
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14584
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19646
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1856
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14584
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19646
Składniki
Żółtka oddzielamy od białka i ubijamy z cukrem na białą masę.
Do żółtek dodajemy mascarpone i kieliszek rumu lub likieru brzoskwiniowego.
Następnie ubijamy pianę z białek i dodajemy do masy, delikatnie mieszając.
Do 4 salaterek na dno kładziemy pokruszone herbatniki, na to gotową masę i znów herbatniki
Tak przygotowany deser powinien przebywać w lodówce około godziny przed podaniem